Oktober woonmaand gaat weer van start!

Het is weer bijna zover, de oktober woonmaand gaat vanaf aanstaande zaterdag van start. Waarom is oktober eigenlijk bij uitstek de woonmaand? Na warme plakkerige zomerdagen die veelal buiten en in het buitenland worden doorgebracht met ijsjes, terrasjes en koele roseetjes bij zonsondergang, gaan we weer lekker naar binnen als de regen en de koelere lucht hun intrede weer doen. Eenmaal meer binnen nemen we ons interieur onder de loep. Hoe kunnen we het leuk knus en gezellig maken, zodat we lekker warm en gezellig binnen kunnen zitten?

Woontrends en kleuren

Laten we de woontrends en bijbehorende kleuren er eens bij pakken voor inspiratie. 

 1. Heldere luchten. Laat die mooie zachte blauwe kleuren jouw huis opfleuren en zo hou je in de koude wintermaanden, toch een beetje de frisse en heldere zomerluchten in jouw huis. Blauw is ook een makkelijk te combineren kleur. Je hoeft ook niet over te gaan tot schilderen. Je kunt beginnen met badlinnen in de badkamer, om te kijken of die kleur voor je werkt. Dit is eigenlijk een kleur van 2022. In 2023 gaan we lavendel een spotlight geven als nieuwe woonkleur. Net als de kleur lichtblauw is ook deze kleur rustgevend. 
 2. Scandinavisch. Deze woontrend is… nog steeds trending. Hoe kan het ook anders, het is een erg toegankelijke woontrend. Met minimalistisch en natuurlijk kleurgebruik. Met een slaapkamer met witte of beige muren en beddengoed in natuurlijke tinten kom je al een heel eind. Een andere reden waarom deze woontrend blijft staan als een huis, is omdat het tijdloos is. Van tijdloos weet men, je raakt er zelf ook niet snel op uitgekeken.
 3. Minimalisme. Dit is ook een woontrend die het al lang volhoudt. Misschien denk je dat dit niet zoveel verschilt van Scandinavisch. Dat is misschien ook wel zo, er zijn zeker overeenkomsten. Een van die overeenkomsten zijn ingetogen kleuren. Bij minimalisme gaat het veelal om strakke vormen comfort en functionaliteit. Dit gaat wederom lang mee. Een andere term die hier dan ook vaak voor gebruikt wordt is slow living, omdat het tegelijkertijd ook duurzaam is. De duurzaamheid zit hem ook weer in het tijdloze aspect, want zo schaf je niet steeds nieuwe ‘trendy woonaccessoires’ aan.
 4. Boho. Met deze stijl maken we de overstap van ingetogen naar iets uitbundiger en vrijer. Deze woontrend kan of heel kleurrijk ingezet worden of met natuurtinten. Wat we hier ook veel terugzien zijn franjes, ornamenten, diermotieven, veren en niet te vergeten schelpen. Schelpen zijn misschien wel de meest kenmerkende decoratie van deze woontrend.
 5. Maritiem. Niet alleen zachtblauw wordt hier gebruikt, maar alle tinten blauw. Laat de zee tot leven komen in jouw huis. Maak gebruik van de kleurschakeringen van blauw naar groen. Ook hier komen schelpen aanbod en lekker veel hout.
 6. Art Deco. Dit is toch wel de meest uitbundige van alle woontrends die we gaan beleven in 2023. Mooie diepe kleuren zoals paars met gouden accenten. Binnen art deco laten de uitgesproken invloeden van Afrika, Azië en Zuid Amerika , de 3 A’s, zich ook zien.

 

Oktober-Woonmaand-Textiel24

Klaar voor de oktober woonmaand

Met deze woontrend tips voor 2023 kun je alvast gaan kijken wat je in de oktober woonmaand op de kop gaat tikken voor jouw optrekje! Alvast heel veel woonstyling plezier gewenst en maak er iets moois van, waar je lekker van kunt genieten tijdens de komende wintermaanden.