Kruip lekker onder je herfst dekbedovertrek

Genoeg van je fleurige zomer beddengoed? Dat kunnen we ons goed voorstellen met die gure windvlagen en koude regen spetters tegen de ruiten, terwijl je op een koude zondagochtend lekker in je bed ligt. Opeens zijn die zomer pasteltinten waarin je je gewikkeld hebt, niet meer zo aantrekkelijk. Het gure herfstweer vraagt om zijn eigen bekende kleuren, zoals warm oranje. Hierdoor oogt je kamer bij een grijze regenachtige dag een stuk warmer en gezelliger. Kleuren doen nu eenmaal iets met het onderbewustzijn. Zeker als het buiten voornamelijk fris en koud is, dan is het fijn als het binnen wat warmer oogt. Zo voel jij je ook warmer en behaaglijker.


Van zomerbloemen naar dorre bladeren

De zomerbloemen zijn vergaan en de bladeren verkleuren en zijn ook langzaam aan het verdorren, totdat de bomen kaal zijn en klaar staan voor de winter. Maar voordat het zover is, genieten we nog even van de warme herfsttinten. In de herfst laat de natuur nog een keertje goed haar schoonheid zien voordat ze uitgebloeid is en letterlijk haar bladeren loslaat. 
De nazomer heeft in verschillende landen verschillende namen gekregen, vanwege de opleving van kleuren. De kleur opleving varieert letterlijk van geel tot aan bordeaux rood of roestbruin. Nederland en Duitsland halen er graag oude vrouwen bij, zo spreken wij samen met onze buren van een oudewijvenzomer of van een Altweibersommer. Dat klinkt niet zo mooi als het Amerikaanse indian summer. Dit spreekt ook beter tot de verbeelding voor het uitzoeken van een mooi herfst dekbedovertrek.


Rust uit tussen de herfsttinten

Behalve dat de warme kleuren in je slaapkamer je een behaaglijk gevoel geven vanwege de warme kleuren, zorgen de herfst printen in combinatie met warme kleuren ook voor meer sfeer in het slaapvertrek. Bij Textiel24 kun je goed terecht voor een mooi nieuw herfst dekbedovertrek.


4 seizoenen dekbed

Dat nieuwe herfst dekbedovertrek moet natuurlijk nog ergens overheen. Voor het Nederlandse klimaat is een 4 seizoenen dekbed het meest praktische dekbed wat er is. Het 4 seizoenen dekbed hebben we natuurlijk ook in ons assortiment. Zo ben je er het hele jaar van verzekerd dat je goed toegedekt bent!


Warme badjas

In de herfst begint het voor de meesten van ons wat moeilijker te worden om het bed uit te stappen. De ochtend kou van de herfst omhelst je zodra je het bed uitstapt. Hoe aangenaam is het als je jouw voeten uit het bed zwaait om dan tegelijk een badjas te pakken voordat je de slaapkamer uitwandelt. Textiel24 helpt je naast een lekker warm herfst dekbedovertrek ook graag aan een fijne badjas, zodat je de koude maandjes in ieder geval in de ochtend wat aangenamer kan maken.