Allergisch voor je beddengoed

Sommige mensen kunnen zo’n gevoelige huid, luchtwegen en tranende ogen hebben als ze onder het verkeerde beddengoed slapen. Het is natuurlijk alles behalve comfortabel als je de hele nacht ligt te krabben alsof de vlooien tussen jouw lakens springen. Dan word je de volgende ochtend echt niet uitgerust wakker.

 

Rode ogen als de zon opkomt

Ben je vroeg naar bed gegaan en sta je ‘s ochtends toch op met rode en betraande ogen. Of misschien heb je wel één van de volgende klachten: rode bultjes, eczeem, kriebel hoestbuien, een verstopte neus. Je zou het waarschijnlijk niet zo snel denken, maar dit kan aan jouw dekbed en beddengoed liggen. Misschien denk je nu dat het om het materiaal gaat waarvan het beddengoed gemaakt is, maar dat is meestal niet zo.


Dekbed allergie

Dekbed allergie, zoals we dit voor het gemak maar even noemen, wordt meestal veroorzaakt door huisstofmijt. Dit vervelende beestje wat bij de spinachtigen hoort veroorzaakt nogal wat jeuk en zelfs benauwdheid. Ze hechten ook nogal makkelijk aan textiel. Vandaar ook dat het geen overbodige luxe is om je beddengoed regelmatig te wassen. Het liefste zo heet mogelijk. In onze blog over wasadvies geven we allerlei tips over het wassen van beddengoed. 


Wassen op 60 graden

Om dit nare beestje tegen te gaan is het belangrijk om je beddengoed regelmatig heet te wassen. Een goede graadmeter is zo heet mogelijk wassen vanaf 60 graden Celsius. Eenmaal gewassen, dan de lakens lekker buiten laten uitwaaien. Zo kun je ook langer nagenieten van de frisse geur van wasverzachter of een lekker geurend wasmiddel.
Als de was lekker buiten opgehangen wordt, dan blijft de fijne geur van wasverzachter met een vleugje natuur langer hangen. Onder kraakfrisse lakens zonder irritante huismijt slaap je natuurlijk als een roos.


Tip: Heb je beddengoed wat niet gewassen mag worden? Stop het dan een hele nacht in een plastic zak in de vriezer.